vineri, 2 noiembrie 2007

Caravana Retezat:Dacă nu vii tu la munte, vine muntele la tine!

O caravană inedită se va deplasa în România începând cu luna noiembrie, pentru a aduce Retezatul mai aproape de oameni. Timp de şapte luni, reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat (APNR) şi ai organizaţiei WWF Programul Dunăre-Carpaţi România vor străbate sudul ţării, până la Marea Neagră, şi vor discuta despre protecţia mediului cu localnicii, elevii şi studenţii din localităţile de pe traseu.

„Vom avea întâlniri şi vom împărţi materiale informative despre bogăţiile naturale din ariile protejate din România şi în special din Parcul Naţional Retezat. România are încă un capital natural impresionant, cu specii de plante şi animale care au dispărut din multe ţări europene. În acelaşi timp, nu puţine sunt ameninţările care pot distrugere bogăţiile naturale, de la dezvoltarea economică haotică şi până la modul în care fiecare dintre noi ne comportăm în natură“, a declarat Alina Alexa, responsabil comunicare Proiect LIFE, WWF Programul Dunăre-Carpaţi „Ca să nu ajungem în situaţia ţărilor care au pierdut mare parte din bogăţiile naturale, trebuie să protejăm ceea ce ne-a dăruit din belşug natura şi să sensibilizăm în special tânăra generaţie faţă de problemele de mediu“, a precizat Alexa.

Microbuzul verde al caravanei va poposi la şcolile din 14 judeţe: Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea Argeş, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Buzău, Constanţa. În fiecare reşedinţă de judeţ, reprezentanţii APNR vor lua legătura cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, pentru a întări colaborarea în domeniul educaţiei şi conştientizării elevilor şi cadrelor didactice în aspecte privind protecţia mediului.
(....)Comunicatul de presa
Bucureşti / Braşov, 5 noiembrie 2007