joi, 26 martie 2009

MOL Romania: Aproape 60 de proiecte vor fi finantate prin programul spatii verzi

In total 59 de proiecte vor fi finantate cu o suma totala de 150.000 de euro in cadrul celor doua componente ale programului Spatii Verzi 2009, derulat de MOL Romania in colaborare cu Fundatia pentru Parteneriat.
....
La componenta de Arii Naturale Protejate – lansata pentru prima oara anul acesta - au sosit un numar record de proiecte, 80 dintre care 27 urmeaza a fi finantate. In cadrul acestei componente suma maxima de finantare este de 18.000 RON, iar castigatorii au obtinut fonduri pentru activitati tip Junior Ranger, amenajarea potecilor tematice, organizarea Zilei Rezervatiei, Zilei Biodiversitatii, expozitii si amenajarea unor centre de vizitare.
Sursa.

Luminita Tanasie, WWF: Un miliard de persoane vor afla cum sa reduca impactul asupra planetei

Directorul de program al WWF Dunare-Carpati Romania a raspuns in redactia EurActiv.ro, intrebarilor adresate de cititori. Intalnirea online a avut loc inaintea evenimentului Earth Hour, de sambata, 28 martie, ora 20:30, dar discutia a atins si implicarea politica in realizarea de drumuri prin parcuri nationale, si problema ecologiei pe timp de criza. Urmariti in articol raspunsurile Luminitei Tanasie.

Sursa.

miercuri, 25 martie 2009

Earth Hour în Piaţa Constituţiei

Sâmbătă, 28 martie, la 20.30, oameni din toate colţurile lumii vor stinge lumina pentru o oră, pentru a arată că le pasă de schimbările climatice. În România, WWF va celebra Earth Hour în Piaţa Constituţiei, unde, cu ajutorul voluntarilor, vom desena numărul 60, simbolul evenimentului, din lumânări. Trupa Sistem va anima atmosfera cu un concert unplugged, iar cei de la Astroclubul Bucureşti ne vor arăta, prin telescoape, stelele care nu se pot vedea cu ochiul liber.Vă aşteptăm in Piaţa Constituţiei, pe 28 martie, la 20:30!

WWF Programul Dunare Carpati Romania

marți, 24 martie 2009

Pui de mistreţ salvaţi din foc de vânători

un incendiu provocat intenţionat, cel mai probabil de crescătorii de oi din zona Măxineni - Corbu Vechi, pe două parcele cu stuf, a ucis numeroase animale sălbatice * vânătorii au reuşit să scoată din foc patru pui de mistreţ, iar acum se străduiesc să-i ajute să supravieţuiască

În urmă cu câteva zile, două parcele cu stuf din incinta amenajării piscicole de la Corbu Vechi au fost incendiate de persoane rămase necunoscute. Focul a fost pus intenţionat, în seara zilei de 15 martie, într-un moment în care vântul bătea cu putere, astfel că încercările paznicilor crescătoriei de a lichida incendiul au fost sortite eşecului. Abia luni seară, după ce vântul s-a mai calmat în zonă, flăcările s-au stins singure. Grav este faptul că sinistrul a provocat un adevărat masacru în rândul animalelor sălbatice.

Sursa.

luni, 23 martie 2009

Şăştina - rampa de gunoi a CESIRO S.A.

O traditie traditionala a unor intreprinderi sighisorene este aruncarea deseurilor industriale in natura, mai precis in NATURA 2000, adica in vestitul sit european de protejare a biodiversitatii, infiintat la sud de Sighisoara.

Sursa.

duminică, 22 martie 2009

Manual de ecologie ECOTOP

Manual de ecologie. Aici

Brosura educatie ecologica

Motto:, »Educaţia copilului trebuie să urmărească dezvoltarea respectului faţă de mediul natural » (art. 29, « Convenţia cu privire la Drepturile Copilului »)

Downloadeaza Ecologiel - Brosura pentru protejarea mediului înconjurător de către copii / aici