vineri, 22 mai 2009

Roşia Montană Gold Corporation aruncă pe piaţă minciuni aurite

Controversata companie Roşia Montană Gold Corporation a lansat o nouă campanie „publicitară“ realizată profesionist de o cunoscută agenţie de PR, dar lipsită de orice deontologie. În termeni tehnici se numeşte badvertising, ceea ce pe româneşte se cheamă minciuni sfruntate. Pe site-ul companiei, un tânăr care rânjeşte tâmp, cu o expresie de insuportabilă fericire întipărită pe figură, ne spune că „noul proiect Roşia Montană va aduce României 4 miliarde de dolari, în timp ce alţii scot valuta din ţară“. ce pe româneşte se cheamă minciuni sfruntate.
Pe site-ul companiei, un tânăr care rânjeşte tâmp, cu o expresie de insuportabilă fericire întipărită pe figură, ne spune că „noul proiect Roşia Montană va aduce României 4 miliarde de dolari, în timp ce alţii scot valuta din ţară“. Tânărul poartă numele de Dragoş Tănase şi se recomandă director general la Roşia Montană Gold Corporation. Alături de poza tânărului se lăţeşte aşa-zisul calcul al fericirii pe care ne-o va aduce compania sa de exploatare a aurului dacilor.

Sursa.

Verde la finanţări pentru proiecte de mediu

Prevenirea poluării, reducerea nivelurilor de zgomot, utilizarea de tehnologii curate, educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului sau creşterea producţiei de energie din surse regenerabile - sunt doar câteva tipuri de proiecte pe care Administraţia Fondului pentru Mediu le finanţează prin intermediul Fondului pentru mediu.

Sursa.

joi, 21 mai 2009

Asociatia Kogayon premiata la Gala Societatii Civile

Asociatia Kogayon a castigat 3 premii la Gala Societatii Civile 2009 pentru campania derulata in 2008 "Stop vanatorii in parcurile nationale":
- Marele premiu al Galei
- Premiul I la sectiunea Protectia mediului
- Premiul I la sectiunea Buget/Eficienta
Detalii la: http://www.galasocietatiicivile.ro/castigatori.php
Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi in actiunea de schimbare a prevederii legislative care ar fi dus la legalizarea vanatorii in parcurile nationale si au sprijinit aceasta campanie!
Detalii despre campanie: http://stopvanatoare.blogspot.com/

****************************************************

Drd. Florin Stoican

Presedinte
ASOCIATIA KOGAYON
Adresa: 247115 Costesti, nr. 343, Jud. Valcea
Tel: 0723/071.648
Email: office@kogayon.ro
Web: www.kogayon.ro

Responsabil relatii cu comunitatile, educatie ecologica si turism
ADMINISTRATIA PARCULUI NATIONAL BUILA-VANTURARITA
Adresa: Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea
Tel/Fax: 0250/860.157
Email: florin@buila.ro
Web: www.buila.ro