miercuri, 17 septembrie 2008

Mihaiu, noul stăpân al Deltei

„Caţavencul“ recunoaşte că Tăriceanu îl va numi guvernatorul biosferei, spre încântarea lui Vîntu.

După zile de secretomanie totală în jurul numirii-surpriză a jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, „caţavencul“ a confirmat ieri pentru „Evenimentul zilei“ informaţia, dar o decizie oficială va fi comunicată săptămâna viitoare. Din acest motiv, în ultimele 72 de ore, ziaristul, viitor secretar de stat în cabinetul Tăriceanu, a comunicat cu presa doar prin sms-uri, refuzând să admită veridicitatea informaţiei.

De cealaltă parte, deşi numirea guvernatorului Deltei se face la nivel de prim-ministru, Palatul Victoria refuză încă să recunoască oficial planul de a-l înlocui pe actualul titular, Paul Cononov (candidat PNL la Camera Deputaţilor), cu jurnalistul de la „Academia Caţavencu“.

....

„E o pălărie prea mare“

De cealaltă parte, reprezentanţii mai multor ONG-uri active în protejarea Deltei Dunării se arată sceptici cu privire la experienţa şi competenţa guvernatorului Mihaiu. „Cei care-l numesc trebuie să se gândească la faptul că va trebui să reprezinte România la nivelul unor organisme internaţionale, din care fac parte numai specialişti, nu amatori“, avertizează Nicolae Răducu, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Deltei Dunării“.

O altă temere a ONG-iştilor e legată de pericolul că politicul îl va influenţa pe viitorul guvernator: „Noi îi urăm să nu cadă pradă intereselor politice şi să înceapă un proces democratic de dezbatere publică pentru gestionarea Deltei Dunării“, a declarat reprezentantul organizaţiei World Wide Fund for Nature - România, Cristian Tetelea. Temeri similare şi-a exprimat şi preşedintele Centrului de Consultanţă Ecologică Galaţi, Petruţa Moise, care consideră că „funcţia de guvernator e o pălărie prea mare pentru Liviu Mihaiu“.


Evenimentul Zilei, 17.09.2008
Tot articolul aici.

Niciun comentariu: