miercuri, 14 ianuarie 2009

Finantare: Programul "ATITUDINE SI IMPLICARE"

Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea-Ciuc lanseaza programul de finantare "ATITUDINE SI IMPLICARE" destinat organizatiilor neguvernamentale de mediu din România. Programul va cuprinde trei runde de finantare si se va derula în perioada 2006 -2009.

Misiunea programului este de a înlesni, de a întari si de a sprijini activitatile de tip advocacy si watchdog ale ONG-urilor de mediu din România cu scopul de a mari contributia acestor organizatii la dezvoltarea politicilor de mediu, precum si în ceea ce priveste monitorizarea implementarii legislatiei nationale si a UE din domeniul protectiei mediului.

Programul beneficieaza de cofinantare din partea Trust for Civil Society in Central and Eaastern Europe si ca atare doreste sa contribuie la sporirea responsabilitatii, transparentei si eficientei institutiilor publice cât si la întarirea suportului civic, promovând democratia printre cetateni si angrenând/implicând si alti factori interesati.

Obiectivele principale ale programului:
--Crearea si întarirea unei retele de advocacy si watchdog privind mediul în România;
--Îmbunatatirea implementarii legislatiei de mediu prin activitati de constientizare, monitorizare si responsabilizare la nivel local si national
--Analiza politicilor de mediu si initierea dialogului cu privire la acestea între ONG-uri si organele decizionale; --Constientizarea si luarea de atitudine împotriva initiativelor ilegale si/sau daunatoare mediului prin implicare publica.

Suma disponibila pentru anul 2009 este de 199.000 RON. Programul se adreseaza exclusiv organizatiilor neguvernamentale de mediu din România.

Detalii aici.

Niciun comentariu: