miercuri, 2 septembrie 2009

Se mai ocupa cineva de banii UE? Functionarii parasesc incet, dar sigur institutiile responsabile cu fondurile structurale

Intarzierea evaluarilor si, recent, intarzierea lansarii liniilor de finantare "editia" 2009 sunt cauzate in mare parte de personalul insuficient din cadrul autoritatilor de resort. Acest fapt nu reprezinta niciun mare secret si a fost recunoscut, nu o singura data, chiar de oficialii din ministere. In plus, asa cum spun surse din aceste ministere, care au comentat pe blogul eurofonduri.wordpress.com si la articolele anterioare publicate de HotNews.ro, si mai multi se pregatesc sa plece, din cauza reducerilor salariale.

HotNews.ro a solicitat situatia oficiala a angajatilor din institutiile respective, in ultima jumatate de an, din care reies "miscari" usoare, dar sigure de "scurgere" a functionarilor catre mediul privat, cel mai probabil.

Stefan Ciobanu, directorul Autoritatii care coordoneaza fondurile structurale a explicat pentru HotNews.ro ca o persoana care paraseste institutiile respective este greu de inlocuit, din cauza cunostintelor si experientei pe care le necesita aceste posturi.

Sursa.

Situatie angajati.

Un alt blog despre fonduri europene aici.

Niciun comentariu: