joi, 18 februarie 2010

Programul Schi in Maramures a primit finantare de la guvern

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), o lista cu programele si proiectele de investitii in turism finantate, in 2010, de la bugetul de stat cu o suma totala de 40 de milioane de euro. O parte din bani urmeaza sa ajunga in Maramures, unde sunt in derulare investitii la partia din Borsa, precum si in zona Izvoare, Suior-Mogosa.

Hotararea de guvern vizeaza obiective de investitii initiate anul trecut, cum ar fi continuarea investitiilor pe subprogramul Schi in Romania in judetele Maramures, Covasna, Harghita, Hunedoara, respectiv pe Valea Prahovei sau continuarea constructiei unor miniporturi in judetul Tulcea, precum si obiective noi precum dezvoltarea infrastructurii turistice in statiuni din sudul litoralului si in statiuni balneare ca Amara, Baile Felix - 1 Mai, sau amenajarea unui port turistic in Oltenita, a informat Ministerul Dezvoltarii.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism, respectiv "Schi in Romania", "Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta", "Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice" si "Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre".

Hotararea reglementeaza cofinantarea din bugetul MDRT a documentatiilor tehnice si a lucrarilor de executie a programelor si obiectivelor de investitii in turism ale caror beneficiari sunt autoritati publice locale. Sumele de la bugetul de stat se aloca in completarea surselor proprii ale autoritatilor publice locale.

Autoritatile publice locale sunt cele care organizeaza achizitiile publice necesare derularii investitiilor si raspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte.

Sursa.

Un comentariu:

Vacanta spunea...

Suntem in 2012 si nu stiu cate programe pentru dezvoltareastatiunilor turistice la munte au fost demarate, ca sa nu mai vorbim de cele finalizate, de Ministerul Turismului.