duminică, 7 februarie 2010

Romania libera: Culturile de biodiesel raman fara subventii

Culturile energetice in cadrul schemelor de plati pe suprafata nu vor mai fi subventionate in 2010, a anuntat ieri Ministerul Agriculturii. "In 2009, CE a luat decizia de a renunta la acordarea sprijinului financiar pentru culturi energetice, avand in vedere faptul ca obiectivul pentru care a fost introdus acest sprijin, respectiv cresterea suprafetelor cultivate cu plante de acest tip, a fost atins mai repede decat se preconizase anterior", afirma ministerul.

Sprijinul s-a acordat pana in anul 2009, inclusiv, tuturor fermierilor din statele membre care au incheiat contracte cu producatorii de biocarburanti, colectori sau prim-procesatori si au preluat cantitatile contractate in vederea obtinerii de energii alternative.

La nivelul UE, plata maxima a fost stabilita la 45 euro/hectar, in limita unui plafon maxim de doua milioane hectare. La nivelul Romaniei, pentru anul 2009 platile sunt in curs de acordare, suprafata determinata fiind de 69.509 hectare, cu o valoare totala a subventiilor de aproximativ 3,12 milioane euro.
Sursa.

Niciun comentariu: