miercuri, 29 iulie 2009

Craterul din rezervatie, sub lupa Protectiei Mediului

Cosmote a primit o pasuire pana pe 1 august pentru a intra in legalitate in cazul turnului de radiorelee pe care vrea sa-l ridice pe Magura Odobestiului, o rezervatie naturala din judetul Vrancea.

Masivul Magura Odobestiului se inalta intre vaile Milcovului si Putnei. Zona, declarata arie de protectie speciala avifaunistica, e inclusa in reteaua europeana „Natura 2000” si se afla sub monitorizarea Comisiei Europene.

Potrivit Garzii de Mediu, Cosmote RMT SA Bucuresti a sapat, la Cota 996, un crater de cinci metri adancime, cu o suprafata de 350 de metri patrati. Copacii de pe traseul spre varf au fost smulsi, ceea ce, sustin specialistii, pericliteaza stabilitatea versantului. Lucrarile, facute pentru montarea unei statii de baza GSM si a unui turn de radiorelee, inalt de 40 de metri, au demarat in luna mai, fara obtinerea in prealabil a tuturor autorizatiilor de mediu. Dupa verificarea reclamatiilor depuse de ONG-uri, Garda de Mediu Vrancea a obligat Cosmote sa sisteze lucrarile pana la intrarea in legalitate si a cerut anularea autorizatiei de constructie.

Sursa.

Niciun comentariu: