Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va prelua în administrare şase hectare de pădure de la Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, prin Ocolul Silvic Snagov, printre care şi pădurea inclusă în situl Natura 2000, pentru realizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.
Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, a decis, prin ordin, la începutul lunii martie, scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a terenului de şase hectare.
Suprafeţele, respectiv 15 terenuri, se află în localităţile Snagov şi Moara Vlăsiei din judeţul Ilfov, zonă în care lucrările au fost întrerupte anul trecut pentru că treseul autostrăzii întâlnea o pădure care nu putea fi defrişată pentru că era inclusă în programul Natura 2000.
Pe tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei, în lungime de 19,5 km, lucrează consorţiul italian Pizzarotti/Tirena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de lei.
Pe tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, de 42,5 kilometri, lucrează consorţiul românesc UMB Spedition/Pa &Co International/Euroconstruct Trading '98/Com-Axa. Valoarea totală a contractului se ridică la circa 100 de milioane de euro.
Predarea - preluarea suprafeţelor de teren se va face în baza unui protocol încheiat între cele două părţi.
Natura 2000 este un program menit să protejeze anumite specii de plante şi animale în habitatul lor natural. Odată devenit sit Natura 2000, orice loc, indiferent de proprietarul acestuia, este supus unor măsuri restrictive menite să afecteze cât mai puţin speciile protejate în respectivul spaţiu.
Sursa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu