luni, 16 martie 2009

Schimbarile climatice ameninta speciile simbol ale Planetei

Acum 30 de ani, nimeni nu si-ar fi putut imagina o lume fara pinguini, fara recifuri de corali sau fara testoase marine. Astazi, acest scenariu sumbru devine tot mai realist, mai ales din cauza activitatii umane. Stingand lumina pe 28 martie, ne exprimam si preocuparea pentru speciile aflate in pragul disparitiei.

Incalzirea globala va fi principalul factor care va provoca disparitia unor specii, in decursul acestui secol, spun specialistii. Amenintarea este cu atat mai mare pentru speciile ale caror populatii au fost deja reduse drastic de activitatea umana.

WWF (World Wide Fund for Nature) lanseaza, in cadrul campaniei internationale Earth Hour 2009, raportul „Climate Change and Species”, privind speciile pe care impactul schimbarilor climatice le ameninta cu disparitia. Studiul prezinta 10 studii de caz, cu speciile cele mai amenintate de pe glob, detaliind cauzele principale ale declinului populatiilor acestora in diverse zone de pe glob.
........................................................

Pe 28 martie, la 20.30, oameni si institutii din toata lumea vor stinge lumina pentru o ora. Ora Pamantului. Prin acest gest global, WWF spera sa creeze o platforma prin care fiecare dintre noi isi poate face auzita vocea. Romania face parte din tarile participante la Earth Hour, cu 7 orase inscrise: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov, Tulcea, Cluj Napoca si Botosani.

Sursa.

Niciun comentariu: