marți, 20 ianuarie 2009

Invazia gunoaielor izgoneşte turiştii străini

Deşi România ocupă un loc fruntaş în Europa în ceea ce priveşte potenţialul ecoturistic, gunoaiele aruncate peste tot, inclusiv pe pajiştile montane, ne alungă turiştii din ţară. Autorităţile nu au reuşit să pună la punct un program coerent de strângere a gunoaielor din ţară.

Observarea păsărilor sau a animalelor sălbatice în mediul lor natural de viaţă, vizitarea peşterilor, plimbările cu bicicleta sau cu căruţa sunt numai câteva dintre activităţile promovate prin ecoturism.

Cei care practică acest tip de turism vizitează ariile naturale pentru a învăţa sau a participa la activităţi care nu au efecte negative asupra mediului şi sunt încântaţi de ideea ca banii lor să fie cheltuiţi în satele din România stimulând economia locală.

Zone precum Retezat – Haţeg, Apuseni sau Delta Dunării plasează România pe un loc fruntaş în Europa în ceea ce priveşte potenţialul ecoturistic, potrivit lui Andrei Blumer, preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România (AER). El spune că în ţara noastră acest tip de turism este practicat, dar nici pe departe la adevărata sa capacitate.

Articolul aici.

Niciun comentariu: