marți, 20 ianuarie 2009

Toader Paleologu: Cultura si mediul merg mana in mana

Mediul si cultura merg mana in mana, a spus noul ministru al Culturii, Toader Paleologu, in deschiderea oficiala a primului festival de filme verzi din Romania, Green Planet Blues. Ministrul a mai adaugat ca nu are masina personala si foloseste bicicleta pe cat de des posibil, desi este o alegere dificila intr-un trafic ca cel din capitala. De altfel, Toader Paleologu s-a deplasat pana la Sinaia cu trenul.

Potrivit ministrului Culturii, cultura si mediul reprezinta mosteniri ale umanitatii care trebuie protejate impreuna, pentru ca sunt strans legate una de alta.

Articolul aici.
...........................

Theodor Paleologu: Locuiesc in cel mai murdar oras din Romania
Noul ministru al Culturii si Cultelor, Theodor Paleologu, a deschis prima editie a Green Planet Blues cu un speech pe cat de elegant pe atat de serios si amuzant, rostit in engleza. L-a citat pe Woody Allen, dar ne-a spus si ca n-are de gand sa-si ia vreodata masina. Are o bicicleta cumparata din Copenhaga, insa nu indrazneste sa iasa cu ea in oras decat sambata si duminica.
“Eu nu locuiesc in Sinaia, ci intr-unul dintre cele mai murdare orase din Romania si unul dintre cele mai murdare din Europa”, a spus Theodor Paleologu, adaugand ca din punctul sau de vedere, protectia mediului merge mana in mana cu protectia patrimoniului.

Exista situri arheologice in primejdie si din punctul de vedere al mediului, a spus ministrul, care a sugerat organizatorilor evenimentului de la Sinaia sa introduca in programul anilor urmatori si filme despre protectia patrimoniului.

A incheiat insa citand o gluma dintr-un film al lui Woody Allen. “Suntem la o intersectie. In stanga distrugerea, in dreapta disperarea. Sper ca o sa alegem bine.”

Articolul aici.

Niciun comentariu: