joi, 22 ianuarie 2009

Jandarmul atacat duminica de ursoaica stia foarte bine zona

Jandarmul care a fost atacat duminica de o ursoaica, in zona Comandau, judetul Covasna, cunostea foarte bine zona. Aceasta este concluzia cercetatorului stiintific pe carnivore mari din cadrul ICAS Brasov, Ramon Jurj, care s-a deplasat luni la locul incidentului.
..................
Examenul medico-legist confirma faptul ca ursoaica a atacat in scop pur defensiv. “Dupa examenul medico-legist nu s-au constatat pe corpul victimei urme de muscaturi, ci doar leziuni provocate prin lovirea cu labele. Acest comportament nu este unul de agresivitate si confirma faptul ca ursul nu a vazut omul ca o potentiala sursa de hrana”, a explicat Jurj.

.........................

De mentionat faptul ca accidentul s-a produs intr-o zona greu accesibila, cu habitate naturale, aflata la distanta mai mare de 5 km de localitate si nu pe un drum sau traseu turistic marcat. In zona Comandau, judetul Covasna, exista habitate specifice, de unde ursul isi procura hrana in mod natural, fara sa intre in contact cu omul sau sa se apropie de zonele locuite de acesta.


Tot articolul aici.

Niciun comentariu: